Opiumwet

Hennepkwekerij of harddrugs

Heeft de politie een hennepkwekerij in uw woning of pand aangetroffen? Dan wordt u vaak direct als verdachte aangemerkt. Een ervaren strafrechtadvocaat kunt u dan goed gebruiken. Wij verlenen u bijstand op het politiebureau en ook bij een eventuele vervolgprocedure bij de rechtbank. De officier van justitie dient in dergelijke zaken vaak een ontnemingsvordering in, waarbij het geld dat u verdiend zou hebben met de hennepkwekerij (of andere vorm van drugshandel) wordt terug gevorderd. Het is ook daarom verstandig u meteen te laten bijstaan door een advocaat.

 

Ook in gevallen dat u slechts een geringe hoeveelheid drugs voorhanden heeft gehad kunt u worden vervolgd voor de Opiumwet. Vaak krijgt u dan een strafbeschikking aangeboden en kunt u er met een boete dus relatief makkelijk vanaf komen. Het is echter onverstandig het daarbij te laten zitten, nu er een aantekening op uw justitiële documentatie (strafblad) komt. Laat u daarom ook in dat geval bijstaan door Veluwe Advocaten.

Bestuursrechtelijke en civiele gevolgen

Ook in gevallen dat u slechts een geringe hoeveelheid drugs voorhanden heeft gehad kunt u worden vervolgd voor de Opiumwet. Vaak krijgt u dan een strafbeschikking aangeboden en kunt u er met een boete dus relatief makkelijk vanaf komen. Het is echter onverstandig het daarbij te laten zitten, nu er een aantekening op uw justitiële documentatie (strafblad) komt. Laat u daarom ook in dat geval bijstaan door Veluwe Advocaten.

U denkt in eerste instantie wellicht alleen aan de strafrechtelijke gevolgen bij een overtreding van de Opiumwet, maar het kan veel verder gaan. U kunt te maken krijgen met een sluiting van de woning door de burgemeester. Op grond van artikel 13b Opiumwet is de burgemeester bevoegd een woning te sluiten als sprake is van overtreding van de Opiumwet. Dit kan vergaande consequenties hebben. Het is dan ook van belang dat u zich direct tot ons wendt indien de burgemeester u te kennen geeft voornemens te zijn uw woning te sluiten. Wij kunnen u in de gehele procedure bijstaan; bij het indienen van een zienswijze, het maken van bezwaar, het aanvragen van een voorlopige voorziening en eventueel beroep en hoger beroep. 

Als gevolg van de sluiting van de woning door de burgemeester kan ook de woningbouw in actie komen. Soms gaat het zelfs zo ver dat zij de huurovereenkomst willen ontbinden. Ook in het huurrecht heeft Veluwe Advocaten ervaring, zodat we u ook in die procedure ondersteunen. Zo kunnen we u in alle facetten bijstaan.

Opium zaken

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via 0342 – 422 531 of stuur een e-mail naar info@veluweadvocaten.nl

ONS TEAM
Mr. W. Vahl

Advocaat

vahl@veluweadvocaten.nl
06 2460 3640

Meer informatie

Mr. Vahl is in 2003 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels een jarenlange (proces)ervaring opgebouwd binnen de algemene praktijk. Naast de algemene praktijk ligt het zwaartepunt van de praktijk van mr. Vahl bij het familierecht en het strafrecht, met specialisaties in het verkeersrecht, opiumzaken, jeugdrecht en BOPZ-zaken. Mr. Vahl is naast zijn praktijk ook buiten kantoor betrokken bij een aantal non-profit organisaties op het gebied van zorg, welzijn en cultuur en is daarbij werkzaam op zowel adviserend, bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Mr. Vahl is ingeschreven als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten en hij behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Hij staat in het rechtsgebiedenrechter geregistreerd op de rechtsgebieden strafrecht, personen- en familierecht en psychiatrisch patiëntenrecht. Deze registratie verplicht hem elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op die rechtsgebieden. Mr. Vahl is lid van stichting Langzs en de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is mr. Vahl als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

Mr. C.H.J. van Dooijeweert

Advocaat

vandooijeweert@veluweadvocaten.nl
06 3820 0935

Meer informatie

Mevrouw mr. Van Dooijeweert is in 2015 beëdigd als advocaat. Vanaf het begin van haar carrière heeft mr. Van Dooijeweert zich gespecialiseerd in het strafrecht. Zij heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het behandelen van strafzaken in de breedste zin van het woord. Zij kan u dan ook bijstaan in alle strafrechtelijke procedures. Daarnaast behandelt ze aan het strafrecht verwante zaken, zoals het sluiten van een woning door de burgemeester en bezwaar en beroep tegen een afwijzing van een verklaring omtrent gedrag.

Mr. Van Dooijeweert is ingeschreven als advocaat bij de Orde van Advocaten en ze behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Zij staat in het rechtsgebiedenregister geregistreerd op het rechtsgebied strafrecht. Deze registratie verplicht haar elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op dat rechtsgebied. Mr. Van Dooijeweert is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Naast haar werkzaamheden als advocaat is mr. Van Dooijeweert als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

M.D. Krouwel-Schuurman

Assistente

krouwel@veluweadvocaten.nl
0342 - 422 531

Meer informatie

Mevrouw Krouwel heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vanaf 2000 is zij werkzaam binnen de advocatuur in diverse ondersteunende en administratieve functies. Sinds 2012 is zij werkzaam voor dit kantoor, eerst onder de naam Advocatenkantoor Vahl, thans Veluwe Advocaten.

Als u contact opneemt met ons kantoor, is mevrouw Krouwel het eerste aanspreekpunt. Zij is elke werkdag aanwezig van 08:30 uur tot 14:30 uur.

Neem vrijblijvend contact met ons op

U kunt onderstaand formulier invullen om contact met ons op te nemen. Wij zullen binnen een werkdag reageren.


  Veluwe Advocaten

  Wilhelminastraat 16
  3771 AR Barneveld

  Telefoon: 0342 - 422 531
  E-mail: info@veluweadvocaten.nl

  KvK: 86757938
  BTW: NL864077154B01

  Veluwe Advocaten

  Veluwe Advocaten staat haar cliënten bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand/pro deo. Als u daar niet voor in aanmerking komt zijn onze tarieven alsnog ruim 25% lager dan andere advocatenkantoren in de regio.