Zedendelicten

Zedenzaken zijn ingrijpende en gevoelige zaken. Als u ervan verdacht wordt een zedendelict te hebben gepleegd, heeft dit vaak veel impact, of de beschuldiging nu terecht of onterecht is. Het is dan ook raadzaam direct een advocaat in te schakelen op het moment dat u op de hoogte raakt van de verdenking. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. U kunt door de politie (al dan niet op heterdaad) worden aangehouden, maar de politie kan ook een zoeking in uw woning doen, waarbij gegevensdragers (telefoon, computer e.d.) in beslag worden genomen, zonder dat u meteen wordt aangehouden. Tevens is het mogelijk dat u een uitnodiging krijgt om op het politiebureau te verschijnen om als verdachte te worden verhoord. In alle fases van het proces kunnen wij u bijstaan.

Verhoorbijstand

U heeft het recht om tijdens het verhoor te worden bijgestaan door een advocaat. Als u wordt aangehouden is dit kosteloos. Ook als u niet wordt aangehouden heeft u recht op verhoorbijstand. Vaak is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken. Het is belangrijk dat u goed voorbereid het verhoor in gaat, omdat uw verklaring van groot belang is voor het bewijs. Zedenzaken gaan vaak over een-op-een situaties, waarbij het verhaal van het slachtoffer tegenover het verhaal van de verdachte staat. Soms is het dan raadzaam u op uw zwijgrecht te beroepen. Samen met u bepalen we wat de juiste tactiek is.

Zitting

Als u wordt opgeroepen om op een zitting bij de rechtbank te verschijnen, zal dat in de meeste gevallen bij de meervoudige kamer zijn. Drie rechters beoordelen uw zaak en beslissen gezamenlijk of het feit waarvan u wordt verdacht bewezen kan worden, en zo ja, welke straf of maatregel passend is. De advocaten van Veluwe Advocaten hebben veel proceservaring en zullen u begeleiden in het voortraject en u bijstaan ter zitting. Het dossier wordt nauwkeurig bestudeerd en met u wordt besproken welke verweren worden gevoerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de aangifte en andere verklaringen en de vraag of er voldoende steunbewijs voorhanden is. Ook als alleen een strafmaatverweer gevoerd kan worden halen wij het maximale uit uw zaak.

Veluwe Advocaten staat cliënten bij in allerlei soorten zedenzaken. Te denken valt aan verkrachting, aanranding, kinderporno en grooming, maar ook wat minder vergaande feiten zoals schennis van de eerbaarheid, heimelijk filmen en sexting. U kunt al uw vragen omtrent een (mogelijke) verdenking aan ons voorleggen. Een en ander zal uiteraard vertrouwelijk door ons behandeld worden.

Bent u slachtoffer van een zedenmisdrijf? Kijk dan op onze slachtofferpagina.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via 0342 – 422 531 of stuur een e-mail naar info@veluweadvocaten.nl

ONS TEAM
Mr. W. Vahl

Advocaat

vahl@veluweadvocaten.nl
06 2460 3640

Meer informatie

Mr. Vahl is in 2003 beëdigd als advocaat en heeft inmiddels een jarenlange (proces)ervaring opgebouwd binnen de algemene praktijk. Naast de algemene praktijk ligt het zwaartepunt van de praktijk van mr. Vahl bij het familierecht en het strafrecht, met specialisaties in het verkeersrecht, opiumzaken, jeugdrecht en BOPZ-zaken. Mr. Vahl is naast zijn praktijk ook buiten kantoor betrokken bij een aantal non-profit organisaties op het gebied van zorg, welzijn en cultuur en is daarbij werkzaam op zowel adviserend, bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Mr. Vahl is ingeschreven als advocaat bij de Nederlandse Orde van Advocaten en hij behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Hij staat in het rechtsgebiedenrechter geregistreerd op de rechtsgebieden strafrecht, personen- en familierecht en psychiatrisch patiëntenrecht. Deze registratie verplicht hem elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op die rechtsgebieden. Mr. Vahl is lid van stichting Langzs en de Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is mr. Vahl als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

Mr. C.H.J. van Dooijeweert

Advocaat

vandooijeweert@veluweadvocaten.nl
06 3820 0935

Meer informatie

Mevrouw mr. Van Dooijeweert is in 2015 beëdigd als advocaat. Vanaf het begin van haar carrière heeft mr. Van Dooijeweert zich gespecialiseerd in het strafrecht. Zij heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan in het behandelen van strafzaken in de breedste zin van het woord. Zij kan u dan ook bijstaan in alle strafrechtelijke procedures. Daarnaast behandelt ze aan het strafrecht verwante zaken, zoals het sluiten van een woning door de burgemeester en bezwaar en beroep tegen een afwijzing van een verklaring omtrent gedrag.

Mr. Van Dooijeweert is ingeschreven als advocaat bij de Orde van Advocaten en ze behandelt zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Zij staat in het rechtsgebiedenregister geregistreerd op het rechtsgebied strafrecht. Deze registratie verplicht haar elk jaar 10 opleidingspunten te behalen op dat rechtsgebied. Mr. Van Dooijeweert is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Naast haar werkzaamheden als advocaat is mr. Van Dooijeweert als adviseur verbonden aan de Wetswinkel Veenendaal.

M.D. Krouwel-Schuurman

Assistente

krouwel@veluweadvocaten.nl
0342 - 422 531

Meer informatie

Mevrouw Krouwel heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Limburg. Vanaf 2000 is zij werkzaam binnen de advocatuur in diverse ondersteunende en administratieve functies. Sinds 2012 is zij werkzaam voor dit kantoor, eerst onder de naam Advocatenkantoor Vahl, thans Veluwe Advocaten.

Als u contact opneemt met ons kantoor, is mevrouw Krouwel het eerste aanspreekpunt. Zij is elke werkdag aanwezig van 08:30 uur tot 14:30 uur.

Neem vrijblijvend contact met ons op

U kunt onderstaand formulier invullen om contact met ons op te nemen. Wij zullen binnen een werkdag reageren.


  Veluwe Advocaten

  Wilhelminastraat 16
  3771 AR Barneveld

  Telefoon: 0342 - 422 531
  E-mail: info@veluweadvocaten.nl

  KvK: 86757938
  BTW: NL864077154B01

  Veluwe Advocaten

  Veluwe Advocaten staat haar cliënten bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand/pro deo. Als u daar niet voor in aanmerking komt zijn onze tarieven alsnog ruim 25% lager dan andere advocatenkantoren in de regio.